Sınava Zihninizi Dinlendirerek Girmelisiniz
— 16 Nisan 2018 0 946Hayatın her alanında karşımıza çıkan sınavların önemi azımsanmayacak kadar fazladır. Ders çalışırken daha verimli biçimde hareket etmek durumundasınız. Bazen uzun süreler çalışmak yetmez, önemli olan doğru çalışmaktır. Özellikle uzun saatler ders çalışmamalı mutlaka aralar vermelisiniz. 25 dakika ders çalışıp 5 dakika ara verir ve tekrar çalışmaya başlarsanız beyniniz buna hazır olacaktır. Uzun süre denenmiş bu yöntem verimli sonuçlar doğurmuştur.
Sınav Gününe Kadar Ders Çalışmak Doğru mu?
Düzenli çalışıp konuları bitirdiyseniz, son gün ders çalışmak önerilmemektedir. Son anda yapılan çalışmalar zihni yorar ve sınav stresini arttırır. Son gün ders çalışmak yerine dinlenmek ve stresli ortamlardan uzak durmak, sizin için daha fazla yararlı olacaktır.
Zihninizi Yorgun Olması Durumunda Ne Yapmalısınız?
Her gün aşırı çalışmak yerine düzenli ve sistematik bir şekilde çalışılmalıdır. Önceden belirlenen konuları programa uyarak çalışmak ve 25 dakikada bir 5 dakika ara vermek zihin yorgunluğunuzu alacaktır.
Sınavdan Önce Motivasyonunuzu Nasıl Yüksek Tutarsınız?
Sınavdan bir gün önce ders çalışmak yerine farklı aktivitelerle uğraşabilirsiniz. Sizi fiziksel olarak pek yormayacak ve psikolojinizi etkilemeyecek şeylerle uğraşmalısınız. Komik bir film izleyebilir ya da yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yalnız yapacağınız aktiviteleri geç saatlere bırakmamanız ve erken uyumanız gerekiyor.
Sınava Kimlerle Gitmelisiniz?
Sınava giderken aileniz ve ya sevdiğiniz bir arkadaşınız size eşlik edebilir. Bu durum sınava daha pozitif girmenizi sağlayacaktır. Fakat yanınızda kimsenin olmasını istemiyorsanız ve üzerinizde psikolojik baskı hissediyorsanız, sınava tek başınıza da gidebilirsiniz.
Sınava Ne Hedefleyerek Giriyorsunuz?
Bir amacınız olmazsa sınava da kesinlikle giremezsiniz. Sınavı kazandıktan sonra ne olacak, iyi bir üniversiteyi mi kazanacaksınız, yoksa bir meslek sahibi mi olacaksınız? Tüm bunları netleştirerek sınava girmeniz, ne yaptığınızı bildiğinizi gösterir.
Sınav sabahı ılık bir duş almalı, duştan hemen sonra ise güzel bir kahvaltı yapmalısınız. Sınav öncesinde dinç olmanız açısından, kısa bir egzersiz yapmalısınız. Temiz havada yapılan bir yürüyüş de size çok iyi gelebilir. Sınav öncesi olumlu düşünerek kendinizi telkin etmelisiniz. İçinizden gevşemek için ne geliyorsa yapmalısınız. Ağlamak istiyorsanız ağlayın, gülmek istiyorsanız gülün, ama kendinizi tutmayın. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmeyeceği için, sınavın bir başlama ve bitiş saati olduğunu aklınızın bir köşesine yazmalısınız.
Sınav öncesi hiçbir sorunu kafanıza takmamalısınız. Sorun yaşadıysanız çözüm önerilerini düşünerek hareket etmeli ve asla içinize atmamalısınız. Anı yaşarsanız geleceğiniz de güzelleşir. Sınavı kazanmak için öncesinde bol soru çözerek hazırlık yapabilirsiniz.
Soru Çözerek Kendinizi Geliştirin!
Cevap yazın