okul-ic

Okul Öncesi Eğitimde Neler Yapılmalıdır?

0 4583

Okul öncesi eğitim çocuğunuzu bir yandan okula hazırlarken, diğer yandan da hayata hazırlıyor. Okul öncesi eğitim aslına bakarsanız anne karnında başlar. Annelerin stressiz bir ortamda hayat sürmeleri ve çocukları ile anne karnındayken konuşmaları çok önemlidir. Çocuklar oturmaya ve ellerini rahat kullanmaya başladığında, çocuklara eğitici kitaplar almak, masal ve hikâyeler okumak çok önemlidir. Anne-babalar çocuklarına gelişim alanlarını uyaracak oyuncak ve eğitim materyalleri alarak, ilk evlerinde eğitime başlamalıdırlar. Çocuk aile içinde eğitimini en doğru şekilde aldıktan sonra, dilerseniz bir eğitim kurumu ile anlaşarak çocuğunuza daha iyi bir eğitim aldırabilirsiniz. Alınacak kaliteli bir eğitim, çocuğunuzu hayat boyunca başarılı kılacaktır.

Küçük yaştan itibaren çocuklarınızın hafızalarını güçlendirmek, eğlenirken aynı anda onların eğlenmelerini sağlamak, yaşam becerilerini geliştirdiği gibi dikkatlerinde de artış meydana getirecektir. Çocuklara eğlenceli aynı zamanda eğitici oyuncaklar alarak, onların öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.

Çocuklara Okul Öncesinde Neler Öğretilmelidir?

Çocukların beyinlerini dijital bir kamere olarak düşünebilirsiniz. Çocuklar her gördüklerini olduğu gibi çekerek hafızalarına atarlar. Çektikleri bilgiler olumlu da, olumsuz da olabilir. Bu nedenden dolayı çocuğunuzu eğitirken, tüm olumsuzluklardan uzak tutarak faydalı bilgiler öğretmenizi tavsiye ederim. Peki çocuklara okul öncesinde neler öğretmelisiniz? Nelerden uzak tutmalı ve nasıl yaklaşım göstermelisiniz?

Çocuklarınızın hafızaları az öncede belirttiğim gibi çok kuvvetli, siz yeter ki en hızlı ve iyi öğrenme yöntemlerini bilerek çocuklarınızı eğitiniz. Hafıza teknikleri eğitimi ile çocuklar beyinlerini daha verimli bir şekilde kullanarak, daha kolay ve hızlı öğrenirler. Hafıza teknikleri eğitiminde yazılar görsellerle bütünleştirilerek çocuklara sunulmalıdır. Hafıza teknikleri neticesinde, sağ ve sol beyni birlikte kullanmayı öğrenen çocuklar, hafızalarını daha etkin bir şekilde kullanabilirler. Çocuklar okul öncesi eğitimden sonra ileri ki hayatlarında, çok işlerine yarayacak olan kalıcı öğrenmenin temellerini etkin bir şekilde kullanabilirler.

Düşünce haritaları da çocukların öğrenmesi için çok etkili bir yöntemdir. Düşünce haritaları kavramları renkli şekillerde alanlara ayırarak, görsel zenginleştirilmiş bir form ile çocuğa öğretmektir. Öğrenmeyi oldukça eğlenceli bir hale getiren düşünce haritaları, üretkenliği arttırmaktadır. Sürekli düşünmeye ve yeni fikirler üretmeye teşvik eder.

Yaşam becerilerini geliştirmek, okul öncesi eğitimin olmazsa olmazı arasındadır. Çocukların beyin fonksiyonlarını geliştirerek, hayatlarının her alanında daha pratik karar vermelerini sağlamaktadır. Çocukların bakış acılarını geliştirerek en üst düzeye çıkarmaktadır. Mevcut bilgilerin doğru kullanılması sağlanarak, çocukların sistemli bir şekilde düşünmelerine katkı sağlar. Yapılacak etkinlikler ve çocukların eksik yetenekleri tespit edilerek bunlar geliştirilmektedir. Çocuklarda sorumluluk bilinci oluşturulması ve liderlik becerilerinin kazanılması amaç edinilmelidir.

Çocukların dikkatleri okul öncesinde mutlaka güçlendirilmelidir. Özellikle dikkat eksikliği olan çocuklar, mutlaka eğitime yönlendirilmelidir. Dikkat güçlendirme; dikkat kalitesini arttırılması, algıların geliştirilmesi ve konsantrasyon artışı hedeflenmektedir. Zeka ve dikkat yönetimi için hedeflenen eğitimler, çocukların ileri ki yaşamlarında çok faydalı olmaktadır.

Çocuğunuzun yanında olumsuz durumları konuşmamalı ve kesinlikle kavga etmemelisiniz. Eğitim öncelikle ailede başladığı için, çocuğa en doğrusunu vermek gerekiyor. Unutmayın ‘Ağaç Yaş İken Eğilir.’’ Çocuğunuza okul öncesinde verdiğiniz ve aldırdığınız eğitimler, tüm hayatları boyunca önemlidir.

TUGEM'de Eğitim Almak için Geçerli 12 Sebep!
tugemblog

Tüm içerikleri görüntüle tugemblog

Cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *