Sınavda başarıyı yakalamanın en önemli şartı, daha yolun ilk başında doğru tercihleri yapmakla başar. İlk başta doğru hamleyi yapmak için, eğitimi ve gerekli bilgileri alabileceğiniz yeri seçmekle işe başlayabilirsiniz. Biliyorsunuz ki tek başınıza ADR kitabını alıp çalıştığınızda, 1300 sayfalık kitabı düz yazı mantığında okumanız, genel bir çıkarım elde etmenizi mümkün kılmayacaktır. 1300 sayfalık ADR kitabı referanslara yapılan atıflarla on binlerce sayfayı bulabilirdi. Kitabın tamamını yorumlamak ve çalışmak aynı zamanda ciddi kafa karışıklıklarına sebebiyet verebilir. Sınava hazırlanacak olan TMGD adayının karışıklık içine düşmemesi ve sınavda çıkan soruların takibini yapıp, adaylara doğru anlatacak kaliteli eğitim verecek ve alanında uzman kadrosu olan, bir eğitim merkezini seçmelidir.
Eğitime Nereden Başlanmalıdır?
Aslına bakarsanız sınavı ADR mantığını tam anlamadan, geçebilmek mümkün değildir. Sınavda başarılı olabilmenin bir diğer kriteri ise, eğitime doğru zamanda başlamaktır. En çok yapılan hatalardan birisi de, sınava çok yakın dönemlerde alınan eğitimlerin ertelenmesidir. Özellikle bir işte çalışan ve zaman sorunu çeken kişilerin, mümkün mertebe en erken dönemde eğitimlerini doğru kurumlardan alarak sınavlara yeteri düzeyde hazırlanmalıdırlar. Sınavda başarıyı yakalayabilmek için iyi bir eğitim ve alınan bilgilerin sorularla sürekli pekiştirilmesi gerekiyor. Ayrıca daha önce çıkmış soruları ve benzerlerini çözerek, bilgilerin akılda kalıcılığını arttırmak da önemli bir konudur. İşinde uzman bir eğitim kurumu adayı çalıştırmak için etkin yöntemler uygulamalıdır.
İşinde uzman eğitmenler 1300 sayfa olan ADR kitabından önemli konuları ve bilgileri çıkararak, doğru şekilde adaylara sunar. Sınavın kolay algılanabilmesi ve soruların gözden kaçmaması için, işaretlemelerin dikkatli yapılması gerekiyor. Bunu yapmak içinde bol miktarda soru çözmek ve uzmanlardan eğitim almak gerekiyor. İşaretlemelerin önemli kelimeler üzerinden yapılması, sınavda gözden kaçmaması adına çok etkili olacaktır.
Eğitimden Sonra Ne Yapılması Gerekiyor?
Eğitimden sonra kesinlikle çalışmayı bırakmamak ve konulara tam hâkim olabilmek için bilgiler üzerinden geçmek gerekiyor. Eğitim sonrası zaman sıkışıklığından dolayı öğrenilen bilgileri pekiştirmemek ve bolca konu tekrarı yapıp soru çözmemek, zayıf bilgiye neden olacaktır. Sınavda başarılı olmanın altın kuralı hazırlıklara erken başlamaktan geçiyor. ADR hâkimiyetiniz yoksa, sınav stresinden dolayı birçok bilgiyi unutabilirsiniz. Bu nedenle öncesinde sıkı çalışma yapıp, konulara ve sorulara hâkim olmak gerekir.
Genelde eğitim sonlarında kursiyerlerin sorun yaşadıkları en önemli sorun, soru çözmekle alakalıdır. Sınava çalışmanın en önemli yanı, eğitim sonrasında uzman eğitici eşliğinde soru çözmek ve bu soruları sürekli tekrar etmekten geçer. Sorulan sorulara göre ilgili konunun sayfasını açıp bakmak ve dolayısıyla konu tekrarı, sınavda başarılı olmanızı sağlayacaktır. Her yeni soru konuyu pekiştirmenize yardımcı olacaktır.
Sınav kaygısı deneme sınavlarının sıklığı ile aşılabilmektedir. Sınavlara hazırlık sürecinde farklı çalışma tarzları kullanılmaktadır. Zaman tekrarları, konu öğrenimi, genel tekrarlar ve test çözümleri çalışma sistemlerinden bazılarını, sizde kendinize yöntem seçebilirsiniz. Bu yöntemlerden en fazla öğretici ve etkili olanı deneme sınavlarıdır. Peki ne zaman deneme sınavı çözümüne başlanmalıdır? Sınava 1 ay kala soru çözümlerine başlanmalı ve sınavlar süre baz alınarak çözülmelidir.
Sınavda En Çok Yapılan Hatalar?
- Sorulan sorudan emin olmamak, yanlış şıklar sorulduğu halde doğru şıkların verildiği cevabı işaretlemek. Bu hatayı önlemek için soruda neyin sorulduğunu anlamak için hemen altını çizmelisiniz.
- Bilmediğiniz ve anlamadığınız soruda zaman kaybetmeyin ve diğer soruya geçin. En son zaman kalırsa bıraktığınız soruları tekrar okuyup cevaplandırabilirsiniz. Ortalama bir soruya 4 dk zaman harcamak yeterlidir. Daha fazlasını harcamak doğru bir yöntem değildir.
- Sınava bildiğiniz sorulardan başlamak, daha hızlı çözümlere ulaşmanızı sağlayacak ve size zaman kazandıracaktır. Böylelikle stres yaşamamış olacak ve zorlandığınız sorulara daha fazla vakit harcayacaksınız.
Sınavda başarıyı yakalamanın yolu, işinde uzman eğiticileri olan kaliteli bir eğitim kurumundan geçmektedir. Sizde bir an önce eğitime başlayıp sınavda başarı yakalayabilirsiniz.
TMGD Eğitimi Hakkında Detaylı Bilgi Al! TMGD Eğitimine Hemen Başvur!
Cevap yazın